Прикупљене књиге за школску библиотеку и за основце из Трнова

Ученици другог разреда који се школују за занимање туристички техничар од почетка школске године вриједно су прикупљали књиге за школску библиотеку, а одређен број публикација поклониће и основцима из Трнова.
С обзиром на то да је за школске библиотеке свака добро очувана књига књига драгоцјена, с правом можемо рећи да ће ових 127 сакупљених публикација добро доћи како основцима, тако и средњошколцима.
„Почели смо књиге прикупљати почетком првог полугодишта у оквиру обиљежавања Дјечије недеље. Књиге смо сакупљали за нашу библиотеку и за библиотеку Основне школе Трново, за ученике који не могу да приуште себи те књиге“, рекао је ученик Дејан Вукајловић.
Магдалена Лубура рекла је да се у акцију укључио велики број ученика. „Моје мишљење је да не само ученици, већ и сви људи треба да читају књиге јер на тај начин постају паметнији, зрелији и писменији“, рекла је она.
У овом одјељењу наставу похађају 24 ученика и у Школи су познати као најхуманији разред.
„Ученици се нису одазвали само у овој акцији. Ово је разред који је међу првима када је ријеч о било којој хуманитарној акцији. Такође, сви ученици наше школе укључили су се у акцију прикупљања средстава за лијечење наше суграђанке Сњежане Пухало . У акцију се укључио и овај разред и ја као разреди старјешина желим да их похвалим“, рекла је професорица Бранка Младић, која је одјељенски старјешина овог, најхуманијег одјељења у Средњој школи „28. јуни“.
У овој акцији, поред лектира, прикупљен је и одређени број уџбеника. Од прикупљених 127 публикација, 82 ће бити дониране основцима из Трнова, а 45 публикација своје мјесто ће пронаћи на полицама библиотеке Средње школе „28. јуни“.

Прилог о овој хуманој акцији можете погледати од 20.45 на линку.

Данијела Мандић

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *