Актив
друштвених наука

Ранка Јованчић Радовановић

Рођена је 17. 12. 1970. у Сарајеву. Завршила је Прву гимназију, смјер језичко-преводилачки, а потом Филозофски факултет у Сарајеву и Београду и стекла звање професор социологије. У периоду од 1993. до1995. је радила као наставник-сарадник у ОШ „Радојка Лакић“, садашња ОШ „Свети Сава” у Источном Сарајеву. Од 2014. је у сталном радном односу у ЈУ Средњој школи „28. јуни“. Радила је краћи временски период у  ЈУ СШЦ „Источна Илиџа“ и ОШ „Свети Сава”. Завршила је курс енглеског језика, ниво А2, као и курс информатике “Мајкрософт Офис” у Матичној библиотеци Источно Сарајево. Учествовала је на већем броју Цивитас обука, те 2019. године добила њихов цертификат. Удата, мајка је троје дјеце.

Срђан Гошић

Рођен је 16. 11. 1991. године у Сарајеву од оца Славка и мајке Споменке рођ. Шупета. Основно и средње образовање је стекао у Источном Новом Сарајеву. Православни богословски факултет „Светог Василија Острошког“ је завршио у Фочи 2018. године. Благословом Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Господина Хризостома од 2019. године постављен на радно мјесто професор православне вјеронауке у ЈУ Средњој школи „28. јуни“ у Источном Новом Сарајеву.

Сања Матић

Рођена је 6. 4. 1986. године у Сарајеву. Основну и средњу школу је завршила у Лукавици. Дипломирала је 2011. године на Филозофском факултету, Одсјек географија. Као професор била је запослена у ЈУ Средњошколском центру „Источна Илиџа“ и ЈУ Средњошколском центру „Пале“. Од 2017. године је запослена у ЈУ Средњој школи „28. јуни“.