Актив
друштвених наука

Sloba Simanic

Слободанка Симанић

Професор је историје већ 40 година. Рођена, одрасла и школовала се у Сарајеву (СФРЈ). Године 1981. је дипломирала и до 1990. радила у СШЦ „25. мај“ у Маглају, а затим до 1992. године у Медицинској школи у Сарајеву. Од септембра 1993. до 1998. радила је као професор у Основној школи „Вук Kараџић“ у Kосову Пољу, Савезна Југославија. У периоду од 1998. до 1999. године радила је на мјесту професора историје у Основној школи „Петар Петровић Његош“ и Гимназији Источна Илиџа, а затим у ЈУ Средњој школи „28. јуни“ у Источном Новом Сарајеву на мјесту професора историје, демократије и људских права и културе религија. Од гимназије, преко усмјереног образовања до наставе на даљину остварено је неколико успјешних такмичења, лијепих презентација, екскурзија и матурских вечери. Аутор је уџбеника и учесник бројних семинара и стручних усавршавања.

Дејан Млађеновић

Рођен је 19. 8. 1995. године у Лозници. Основно образовање је стекао у родном мјесту Кравици, општина Братунац. На Цетињу је стекао средње образовање на Богословији Светог Петра Цетињског, 2015. године. Дипломирао је на Православно богословском факултету Универзитета у Београду 2020. године и стекао звање дипломирани теолог. Током школовања у Београду завршио је курс за личног пратиоца дјеце са посебним потребама гдје је радио при организацији “Дечије срце“. Након основних студија одлази у Бијељину гдје ради у Нашој банци на позицији архивара банке и стручног сарадника у секретаријату. У школској 2021/22. запослен је као професор приправник у ЈУ Средњој школи ,,28 јуни“, Средњошколском центру ,,Источна Илиџа“ као и у Средњошколском центру Пале.

Ранка Јованчић Радовановић

Рођена је 17. 12. 1970. у Сарајеву. Завршила је Прву гимназију, смјер језичко-преводилачки, а потом Филозофски факултет у Сарајеву и Београду и стекла звање професор социологије. У периоду од 1993. до1995. је радила као наставник-сарадник у ОШ „Радојка Лакић“, садашња ОШ „Свети Сава” у Источном Сарајеву. Од 2014. је у сталном радном односу у ЈУ Средњој школи „28. јуни“. Радила је краћи временски период у  ЈУ СШЦ „Источна Илиџа“ и ОШ „Свети Сава”. Завршила је курс енглеског језика, ниво А2, као и курс информатике “Мајкрософт Офис” у Матичној библиотеци Источно Сарајево. Учествовала је на већем броју Цивитас обука, те 2019. године добила њихов цертификат. Удата, мајка је троје дјеце.

Гордана Вишњевац

Рођена је 19. 8. 1984. године у Сарајеву. Основну школу је завршила у Калиновику. Средњу медицинску школу завршила је у Требињу. Звање дипломирани психолог стекла је на Универзитету у Источном Сарајеву. Запослена је у Средњој школи „28. јуни“, Средњошколском центру „Василије Острошки“ Соколац и Средњошколском центру „Фоча“. Мајка је једне дјевојчице.

Срђан Гошић

Рођен је 16. 11. 1991. године у Сарајеву од оца Славка и мајке Споменке рођ. Шупета. Основно и средње образовање је стекао у Источном Новом Сарајеву. Православни богословски факултет „Светог Василија Острошког“ је завршио у Фочи 2018. године. Благословом Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Господина Хризостома од 2019. године постављен на радно мјесто професор православне вјеронауке у ЈУ Средњој школи „28. јуни“ у Источном Новом Сарајеву.

Александра Тимотија

Рођена је 3. новембра 1986. године у Сарајеву. Основну и средњу школу је завршила у Источном Сарајеву. Звање професор географије стекла је  на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву 2011. године.
Удата, мајка је два дјечака.

Сања Матић

Рођена је 6. 4. 1986. године у Сарајеву. Основну и средњу школу је завршила у Лукавици. Дипломирала је 2011. године на Филозофском факултету, Одсјек географија. Као професор била је запослена у ЈУ Средњошколском центру „Источна Илиџа“ и ЈУ Средњошколском центру „Пале“. Од 2017. године је запослена у ЈУ Средњој школи „28. јуни“.