РЕКЛИ СУ О НАМА...

Основци у школама, при завршетку су у прилици да добијају многе информације у вези са уписом у средњу школу, како од наставника тако и од средњошколаца. Имала сам ту срећу да чујем позитивне коментаре задовољних ученика ЈУ Средње школе „28. јуни”. Они су ми кроз причу, слике и своје личне утиске дочарали појам ове заједнице коју сам и ја одабрала. У нјихове приче сам се увјерила одмах при поласку у средњу школу гдје су ми професори као и остали радници ове школле својом љубазношћу и професионалношћу показали образовне могућности које нуди ова школа.
Сара Говедарица
„Образовање је златни кључ слободе“ И заиста, управо је тако! Готово све је пролазно и нестаје у вртлогу времена. Али и то вријеме постаје ирационално у односу на знање и интелект појединца. Знање је непоколебљиво и прати нас цијелог живота. Образовање игра веома важну улогу у будућности једне државе и одразу њеног народа. Без исправно оријентисане омладине, друштво губи путању и изгледе за просперитет. Управо је зато ЈУ Средња школа „28. јуни“ уникат нашег васпитно-образовног система. Колектив школе са професорским кадром настоји конструисати такав школски дан да је централна идеја око које се окупљамо ми, ученици, улагање у формално, подједнако као и у суштинско, животно образовање и стасавање. Такво размишљање и поступање вриједно је пажње!
Дамјан Бошковић
Оно што је нама као тинејџерима највише потребно јесте нешто или неко ко ће нам помоћи да откријемо правог себе, а баш то сам ја нашла у Средњој школи „28. јуни”. Овде сам открила своје таленте, интересовања и страсти. Ова школа нам даје простор за раст, реализацију својих идеја и развијање наше креативности, најчешће у нашем омиљеном кутку - читаоници. У овој школи постоји нешто за свакога, и она вам помоћи да то и пронађете.
Ана Пухало
Ова образовна установа превазишла је сва моја очекивања. За некога ко је креативан и увијек вољан за рад нема бољег мјеста за стицање знања и усавршавање. Професори и радно особље свакоме пружају потребну пажњу и свако од нас ученика добије прилику да покаже знање и таленат.
Сергеј Шкобо
Средња школа је један од упечатљивијих дијелова живота сваког младог човјека. У средњој школи се стекну многобројна знања, искуства, пријатељства, па и прве љубави. То је разлог због ког треба донијети исправну одлуку приликом уписа и одабира занимања. Средњошколско образовање нисам започео у Средњој школи „28. јуни“, али је то школа у коју сам прешао из друге школе. На почетку образовања у овој установи већина ствари ми је била непозната, али захваљујући доброј вољи професора и другара из разреда успио сам се прилагодити. Данас, са поносом могу рећи рећи сам се пронашао у занимању машински техничар за компјутерско конструисање. У току двогодишњег школовања учествовао сам у разним пројектима и културним догађајима на којима сам, уз помоћ професора и стручног особља, стекао различита знања и вјештине. Као ученик могу слободно да кажем да сам веома захвалан и срећан што похађам баш ову школу, која нам даје корисна знања и која ће нам отворити многа врата у годинама које долазе. Моја порука будућим средњошколцима је да пажљиво бирају будуће занимање и, зашто да не, да одаберу баш нашу Средњу школу „28. јуни“.
Лука Ковачевић
За мене Средња школа „28. јуни“ није само мјесто прелиставања многобројних страница, безбројних књига нити бесконачно рјешавање задатака. За мене средња школа представља мјесто на којем могу слободно да исказујем своја мишљења, испољавам своју креативност и учествујем у разним пројектима у којима свако од нас приказује своју безусловну пожртвованост. Средња школа „28. јуни“ првенствено даје бескрајну подршку својим младим спортистима и подржава их на путу ка њиховом успјеху. Такође, заједно се радујемо сваком оствареном спортском резултату наших другара и са радошћу и огромном подршком их пратимо у будуће побједе. Са овог четверогодишњег путовања, изаћи ћу богатији за велика пријатељства, подршку добрих људи и, за крај оно наважније, добићу знање које ћу примјењивати кроз даље школовање и живот.
Лука Ашкраба
Средња школа „28. јуни“, као свака друга школа, представља још једну карику у ланцу нашег образовног система. Но, за мене она има много већи значај. Она представља вјерног пратиоца који има велику улогу у мом васпитању и одрастању.Конкретно, наша средња школа располаже квалитетним наставним кадром који нас на одличан начин припрема за нашу сутрашњу самосталност у сваком сегменту живота. Такође, ова образовна институција је мјесто гдје са својим другарима дијелим, како најљепше животне радости, тако и тужне тренутке.
Мирослав Бјелица
Наша школа већ генерацијама одгаја дјецу, пружа подршку током школовања и одрастања. Кроз образовање и различите активности стичемо знање, вјештине и вриједности као што су тимски рад, одговорност и самопоуздање. Средња школа „28. јуни“ нас подстиче да изражавамо властито мишљење, учи нас да се заузмемо са себе и будемо креативни. Управо због тога, с правом се може рећи да ће вријеме проведено у овој школи остати најљепши период нашег живота.
Теодора Влашки
Дуго сам размишљала о томе шта бих могла уписати. На крају, одлучила сам се баш за њу, Средњу школу „28. јуни“. Ова установа и професори запослени у њој не уче нас само како да проширимо своје знање. Они нас уче како да постанемо прави људи и управо због тога постају наши други родитељи, а сама школа наш други дом. За кратко вријеме стекла сам пријатеље и добила подршку коју, вјерујем, мало која установа пружа и то је један од разлога због којих бих препоручила свима да дођу и постану дио наше мале породице.
Ина Танасковић
Ако постоји неко ко не вјерује у паролу да је школа наш други дом, онда бих му топло посавјетовао да посјети нашу школу, јер она генерацијама одгаја и на пут изводи своју дјецу, исто као што то родитељи чине у нашим домовима. ЈУ Средња школа "28. јуни" поносно носи свој назив, оправдава своје цијењено име и годинама је стожер окупљања и саборности, нераскидив спој интелекта и младости.
Марко Мијовић
Не морамо ми много да причамо о нашој школи, нека то чине старије генерације. Бивши ученици наше школе, сада већ академски грађани, могу много више да кажу о Средњој школи „28. јуни“. А не морају ни они, умјесто њих могу да говоре њихови резултати. Ти резултати су били видљиви тек када су они ову школу напустили. За те резултате, поред рада и одрицања, заслужни су и њихови професори, који су их учили и извели на прави пут. За резултате је потребна истрајност, а за истрајност је потребно вријеме. Зато о квалитету наше школе нећу говорити ја, остављам да то учини вриијеме умјесто мене.
Николина Милошевић
Средња школа... То је оно доба за које многи кажу да је најљепши период нашег школовања. Период сазријевања, стицања нових пријатеља, па чак и љубави. Моје досадашње искуство кроз образовни систем није увијек било савршено. Било је пуно успона и падова. Знање које односим из ове школе помоћи ће ми у наставку животa, захваљујући професорима који раде "пуном паром" како би нас спремили за ново сутра. Поред лекција из школског градива, од професора увијек имамо прилику да научимо и нама корисне животне лекције.
Борјан Шешлија
Код доношења одлуке о одабиру средње школе најважније ми је било да, поред квалитетне наставе, коју свакако имамо у нашој школи, имам пуну подршку за бављење спортом. Избор занимања у средњој школи први је корак за наставак мог даљег образовања у сфери информационих технологија. Средња школа „28. јуни“, такође, пружа широк дијапазон професија и занимања као и могућност учешћа у бројним секцијама, пројектима, такмичењима и др. За крај бих истакао још једну значајну ствар, а то је да се професори опходе према свима нама једнако, фер и коректно и увијек имају разумјевања за нас, као и добар савјет и разговор уколико је то потребно.
Димитрије Савић
Средња школа "28. јуни" ми је, поред знања из струке, пружила могућност да учествујем у ваннаставним активностима. То је сјајан начин за развијање нових вјештина и унапређивање оних које већ посједујемо. Први долазак у школу био је велики изазов за мене. Било је то ново мјесто, са пуно нових људи. Многе од њих тек сам требала упознати. Кроз наставне и ваннаставне активности имала сам могућност да стекнем много нових пријатеља, али и да учим и превазиђем препреке које су ми стајале на путу. Надам се да ћу и наредну годину у овој школи искористити корисно као и претходне три.
Јована Јованчић
Започела сам своје средњошколско образовање у ЈУ Средњој школи „28. јуни“ након што сам чула само позитивне утиске о тој образовној установи. Овдје имамо прилику да учимо од изузетно посвећених професора који нас подстичу да радимо напорно и постанемо најбољи у ономе чиме се бавимо. Они нас уче да размишљамо, да постављамо питања и тражимо одговоре, да преузимамо одговорност за властите поступке. Наша школа је мјесто које пружа свеобухватно образовање које није ограничено само на наставне јединице и часове. Такође, ова школа је мјесто које подржава различита интересовања ученика и пружа им прилику да се развијају у смјеру који им одговара. Имала сам прилику да учествујем на разним спортским такмичењима, културним догађајима и волонтерским акцијама. Све ове активности су ми омогућиле да развијем властита интересовања, знања и вјештине. Као ученица ове школе осјећам се веома захвално на прилици да похађам наставу баш овдје, јер вјерујем да ће ми све што учим бити од велике користи у будућности.
Андреа Симовић
Један од стресова у животу свакога ко завршава основну школу јесте одлука: „Гдје ићи даље?“. Нисам много размишљао након представљања занимања за која се можемо образовати у овој школи. Схватио сам да ми је овдје мјесто и да ту могу направити праву подлогу за будућност. Довољно је било полугодиште у првом разреду да схватим да сам направио најбољу могућу ствар. Потрајало би кад бих набрајао све позитивне стране образовања које још увијек уочавам. Радије желим да истакнем нека свакодневна запажања о промјенама код себе. Упознао сам неколико заиста стручних професора, који су једнако добри педагози. Ти, поштовања достојни људи, успјели су пробудити моје самопоуздање, које ми је увијек недостајало, а и такмичарски дух, што је раније било немогуће. Захвалан сам им јер се труде да код нас нам развијају логичко и критичко размишљање и не траже понављање и једноставну репродукцију градива. Драго ми је што стварно напредујем и што сам окружен пријатељима, подједнако подстицајним у сваком погледу, и у свом одјељењу и на ходницима школе. Негдје сам прочитао мисао: „Дјецу треба научити како да мисле, а не шта да мисле“. Она се управо потврђује у раду запослених и ученика моје средње школе.
Никола Попадић
Средња школа „28. јуни” је мјесто гдје се рађају нове идеје, склапају пријатељства и добија другачији и љепши поглед на будућност. То је установа у којој се сваки професор труди да пружи свој максимум, како бисмо стекли знање које нам је неопходно за даље образовање и наше ново сутра. Такође, ова школа се може похвалити и великим бројем креативних пројеката, презентација, радионица, секција, такмичења и практичних ствари, што школовање чини много занимљивијим и што нам даје мотивацију да додатно унаприједимо своје знање и вјештине.
Младен Дракул
Кренула сам у ову школу и на овај пут потпуно непланирано и сасвим неспремна. Нисам имала велика очекивања од школе, а ни од властите воље за учењем и успјехом. Сада кад видим да су иза мене четири завршене године, два велика такмичења, када погледам на све што сам постигла као појединац и заједно са својим разредом и какав је успјех наша школа остварила осјетим понос и захвалност према људима који ми нису дали да одустанем и који су ме охрабривали да наставим даље. Поносна сам на своју генерацију која је у разним областима остварила многобројне успјехе и показала знање и посвећеност професора у раду са ученицима. Такође, вјерујем у наредне генерације које ће наставити да изненађују себе и своје професоре тиме што ће показати да су понос ове школе и нашег града.
Ана Гргић
Прије уписа у средњу школу, била сам веома неодлучна. И тако, размишљајући како ћу наставити свој пут, те шта је то што ме истински занима, сасвим случајно, наишла сам на ЈУ Средњу школу „28. јуни”. Искрена да будем, нисам очекивала ову количину подршке, како од пријатеља из разреда, тако и од професора и стручног особља школе. Поред предивних успомена које градимо заједно, разних излета, пројеката, приредби, као и знања која сваким даном надограђујемо, научила сам оно најважније „Битно је окружити се људима који те гурају напријед и кад се умориш од свакодневице”.
Марија Крсмановић
Наша школа није само мјесто гдје долазимо како бисмо научили градиво, већ је то мјесто гдје се стварају пријатељства која трају читав живот. Овдје смо научили како да будемо одговорни, самостални и како да се носимо са изазовима живота. Захваљујући професорима, упознали смо људе који су нас инспирисали да постанемо бољи и да истрајемо у нашим сновима. Средња школа „28. јуни” није само установа, то је заједница у којој се сви осјећамо као дио велике породице. Зато смо поносни на нашу школу и на све што смо постигли заједно, јер смо ту научили како вољети учење и уживати у пријатељствима која ћемо одавде понијети.
Сергеј Ристић
Цитат из филма: „Цијели живот ћеш градити кроз средњу школу” је цитат који ми често одзвања у глави. Ако је судити по њему, Средња школа „28. јуни” је савршено мјесто за почетке наших каријера. Кроз посвећен рад наших професора, можемо себе градити баш онолико колико ми то желимо, кроз науку, образовање, спортове, секције, наћи разумијевања за било коју сферу нашег интересовања. Моја школа је мјесто за уживање за сваког ко жели да напредује у сваком смислу!
Аница Зечевић
Моје путовање кроз овај образовни систем, као и свачије друго, није било савршено и безбрижно. Зато од Средње школе „28. јуни” нисам очекивао много, али су ми, током година, њени позитивни и активни људи који су спремни на рад за боље сутра, доказали да нисам био у праву. Данас, Школу сматрам за мјесто гдје сва њена дјеца могу да кажу своју идеју, проблем или поставе питање било које врсте, без тога да им неко окрене леђа. Одавде ћу понијети бројна знања, искуства, успјехе, али и оно што је најважније, успомене и пријатељства.
Душан Перић
Средња школа „28. јуни“, мјесто гдје се рађају успомене, пријатељства и љубави. Мјесто гдје професори раде 'пуном паром' како би припремили ученике за ново сутра. И прије свега, мјесто на којем се осјећам сигурно и весело у окружењу људи које цијеним и поштујем.
Филип Петровић
Постала сам дио породице наше средње школе након што сам чула само најбоље како о самој установи, тако и о наставном кадру. Увјерила сам се да је све што су ми говорили било тачно, њихова је воља за радом са нама и сва љубав коју нам пружају највећа мотивација за нас да идемо даље и досежемо нове висине. Захваљујући свим професорима који су нам били вјетар у леђа све ове године и њиховим савјетима које су нам несебично пружали, ја видим себе на факултету након завршетка средње школе. Наравно да ће ми знање које носим из ове школе много помоћи у будућности. Поред предавања редовних лекција, професори нам причају и животне лекције које су нам од велике користи.
Ивана Кокот
thumbnail(1)
Породица - мјесто гдје живот почиње и гдје љубави увијек има довољно за свакога. Ова реченица је синоним за моју Средњу школу „28. јуни”. Оно што краси ову грађевину су људи који су свакога дана ту. Људи који имају разумијевања за сваког спортисту, за сваког умјетника, за сваког сањара. Уче нас, не само градиво које требамо савладати, него нас уче и шта је то живот. Како ући у свијет одраслих, а не кренути поглешним стопама јер „Живот је несхватљиво чудо. Непрестано се троши и осипа а ипак стоји чврсто као на Дрини ћуприја.”
Анастасија Вулетић
Anđela Jeftović
Средња школа „28. јуни”, поред стицања знања везаних за струку коју одаберемо, у мом случају Електротехника - техничар рачунарства, пружа нам прилику да искажемо наше таленте, креативност и даје нам могућност да учествујемо у различитим врстама пројеката и такмичења, да путујемо. Такође, пружа нам прилику да учествујемо у хуманитарним акцијама и да организујемо исте. У овој школи могла сам да искажем свој таленат јер сам добила прилику да осликам зидове школе нашим највећим умовима и књижевницима. Омогућено ми је и да учествујем на различитим пројектима, да отпутујем у Њемачку и Македонију. Као матурант, из ове школе ћу понијети много предивних успомена, искустава и знања.
Анђела Јефтовић
Основни циљ сваке школе је ширење знања и образовање младих људи јер: „Образовање је најмоћније оружје које можете употријебити да промијените свијет“. Образовање које нуди Средња школа „28. јуни“ ће нам сигурно користити. У нашој школи нећемо стећи само знање и образовање него и најљепше успомене које ћемо памтити цијелога живота. Те успомене ће обухватати стечена пријатељства, прве симпатије, разна путовања и несташлуке. На крају, важно је исказати и захвалност професорима за сав труд и посвећеност коју нам пружају током нашег школовања.
Милица Самарџић
Средња школа „28. јуни” може да се похвали отвореним приступом у раду са ученицима и тежњи да се настава изводи на модеран начин, те да ученик које год занимање одабере и која год да су његова интересовања има прилику да та знања искористи и надогради на најбољи могући начин. Када ученик одабере занимање којим жели да се бави градиво које му се задаје, иако опширно и захтјевно, није непотребно – већ је онакво каквог га ученик може користити у будућем раду и стручном усавршавању.
Алекса Спахић
IMG-b0d824516b0d82183c72fa4bc221bf46-V
Средња школа „28. јуни“, између осталог, разликује се од других школа у приступу професора према ученицима. Школа нам пружа знања и вјештине неопходне за наше даље образовање и стручно усавршавање. Поред тога, у школи сам стекао многа, мени важна, пријатељства.
Димитрије Милиша
Tea Markovic 2
Школа није само грађевина, само установа, само обавеза. Средња школа „28. јуни” је за мене пријатељско мјесто гдје осјећам срећу, јер сви заједно корачамо ка највећем животном циљу, а то је да будемо добри људи.
Теодора Марковић
Anja Basevic
Електротехничку школу сам уписала, првенствено, инспирисана наставником информатике из основне школе, који ме је заинтересовао за његов предмет и даљи напредак у овој области. Средња школа „28 јуни” нуди низ могућности за изградњу успјешне будућности и бољег сутра у нашој држави. Професија информационих технологија је перспективна и цијењена у друштву, што нам даје мотивацију за брже стицање знања и компјутерских вјештина. Због одличног кадра професора и њиховог рационалног приступа ученицима у још већој мјери сам подстакнута за рад и постизање успјеха у овој струци. Поред учења, школа нам представља могућности и подржава нас и у ваннаставним и спортским активностима.
Ања Башевић
Dimitrije Ignjic
Морам признати да ми није било свеједно приликом избора средње школе. Када сам се упознао са школом, професорима и разредом, схватио сам да сам направио прави избор и да ми смијер који сам изабрао даје знања која ће ми бити важна у даљем стручном усавршавању. Презадовољан сам односом професора према ученицима, као и међусобним односом нас средњошколаца.
Димитрије Игњић
IMG-e04972bee9745904b4282be07b31aefa-V (4)
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:#181A;} О томе колико ми је ова школа  пружила мислим да ћу бити  свјесна тек на својој матурској вечери када се осврнем на протекле четири године мог личног раста и развоја у њој. У прилог томе говори и сама чињеница да сам од једног стиљивог и повученог првачића дошла до особе која заговара промјене у било каквом облику и бори се за права средњошколаца. Слободно могу да кажем да су ми у цијелом том процесу вјетар у леђа били разредница, библиотекарка као и управа Школе. Омогућено  ми је да се креативно изражавам, да будем активна у ваннаставим активностима и ширим своја знања, вјештине и капацитете. Оно што је мени било јако битно приликом уписа у средњу школу јесте да ћу имати мониторинг свог рада, али и довољно времена да се бавим, тада рукометом, а данас омладинским активизмом, те да у свему томе моје образовање не трпи ни у једном сегменту.
Александра Ђорем
copi
Као средњошколац, којем није у циљу само да учи за оцјену него да успије и на пољу неформалног образовања, велика подршка су ми професори и особље ЈУ Средње школе „28. јуни”. Вјерујте да ће ове особе у сваком тренутку бити расположене да вам помогну на најбољи могући начин. Наша средња школа није само школа у коју ћете доћи, присуствовати часу и када се заврши изаћи. То је средња школа која нас учи животним лекцијама и оно што је по мени најбитније спрема нас за даље путовање, које настављамо сами. У првом разреду средње школе плашила сам се да ће моја љубав према фотографији бити потиснута, јер долазе неке много веће обавезе. Али ево, у четвртом разреду могу сигурно рећи да је љубав према фотографији очврснута и много јача захваљујући баш другарима и нашој средњој школи. Када је ријеч о неформалном образовању, довољно само изразити жељу да радите на пројектима, којих никада не мањка у овој школи.
Ана Мирјана Влачић