Школска библиотека

"Свим библиотекарима мог детињства.
Који су видели дечака са страхом од висине и позајмили му крила"
Ф. Бакман

Школска библиотека је неодвојиви дио васпитно-образовног система школе и, уједно, мјесто на којем се подједнако пружају информације свим њеним корисницима.
Наша библиотека је мјесто гдје можете позајмити школску лектиру, разговарати о књигама које вас интересују и припремати се за наставу или рад у школским секцијама.
Школски библиотекар је ту да саслуша ваше креативне идеје, те да заједнички пронађемо начин за њихову што бољу реализацију.
С циљем да се што више приближимо нашим корисницима и да им пружимо брзу и правовремену информацију, да са њима подијелимо новости из просвјетног, културног  и образовног живота школе, те свијета књиге и читалаштва, однедавно постојимо и на друштвеној мрежи Фејсбук, под називом Библиотека Средње школе „28. јуни“.
Жеља нам је да школску библиотеку учинимо пријатним кутком у којем ћете радо проводити вријеме, размјењивати идеје, истраживати, учити и стварати. Надамо се да ћемо у временима која долазе прерасти у модерно опремљену библиотеку која ће моћи да испрати ваша интересовања и потребу за знањем и научним усавршавањем.
Услуге школске библиотеке можете користити сваког радног дана од 8:00 до 16:00 часова.

библиотекар,
Данијела Мандић