Савременом опремом обогаћен фризерски салон

Поред тога што га красе креативност, маштовитост, те истанчан смисао за моду , фризерски занат уједно је један од начина да се, након завршене средње школе, брзо и без много чекања дође до запослења и власттите зараде. У нашој школи двадесетак ученика тренутно изучава фризерски занат, за који посљедњих година влада све веће интересовање.
Захваљујући доброј сарадњи са нашим сународницима из дијаспоре , фризерски салон у школи оплемењен је је модерном опремом, чиме је омогућено квалитетно извођење наставног садржаја.
„Наша суграђанка Александра Чолаковић, која живи у Канади, донирала је опрему за кабинет фризера у вриједности од 20. 000 КМ. Ријеч је о савременој и квалитетној опреми и то осам хидрауличних столица, два главопера, а опрема је у изузетном стању, што је веома значајно за квалитетно извођење наставе и биће од велике помоћи нашим професорима и ученицима.“, рекла је Рената Тешић, психолог у Средњој школи „28. јуни“.
Перо Даниловић, једини је дјечак у разреду и одлично се сналази са маказама. Каже да му је лијепо у одјељењу, да су дјевојке више заинтересоване за занимање фризера, али да су мушкарци једнако вјешти у прављењу фризура.
„Родитељи су ми говорили да упишем фризерску школу, а мене је занимало прање, фарбање и фенирање косе, мушко шишање“, рекао је он.
Своја искуства подијелиле су и ученице Сара Симанић и Зорана Станишић, његове колегинице из одјељења.
„Ову школу сам уписала првенствено због тога што волим овај посао. Највише ме инспирише прављење свечаних фризура.“, рекла је Сара Симанић.
Зорана Станишић каже да је од малих ногу имала жељу да буде фризерка.
„Одувијек ме то привлачило. У нашој школи имамо све услове како бисмо савладали овај занат,а наша професорица Вера Гргић нас је припремила да се овим послом успјешно бавимо у будућности“, рекла је она.
„Имамо неких тридесет посто теоријског знања, а остало је све практична настава. Овдје учимо све што један фризер треба да ради од прања и бојења косе, стилизовања фризура, дакле све што спада у наше занимање. Поред практичне наставе у школи, ученици имају праксу и у фризерским салонима, јер им за шишање треба више праксе“, нагласила је професорица Вера Гргић.
Врхунске фризере, поред вјештих руку и креативних идеја, треба да красе и љубљзност и креативност у послу који обављају. Фризери пред основних знања морају проћи и суптилни начин комуникације који ће им помоћи да своје клијенте задрже, али и створити нешто аутентично како би се задржали на тржишту рада.

Прилог о новом кабинету и нашим фризерима можете погледати на линку од 41:55.

Данијела Мандић

[Best_Wordpress_Gallery id=”35″ gal_title=”фризерски салон”]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *