Колективни матурски рад или још једна оргинална туристичка прича у нашој школи

Пред свечаном и школском комисијом и у присуству бројних гостију у нашој школи је одбрањен први колективни матурски рад, а њих 19+1 постали су туристички техничари.
„Овдје је нас 19 са једном жељом, да вријеме које нам поклањате данас сматрате вриједно утрошеним и ви сте наша свечана комисија. Други дио тима је школска комисија, коју чине професорице: Дијана Марковић-предсједник, Миланка Михајловић- ментор и Јадранка Андрић -члан“, рекла је ученица Миљана Пандуревић приликом отварања одбране рада.
Професорица Миланка Михајловић је рекла да оваква одбрана матурског рада има за циљ да туристичку причу претвори у оригиналан матурски рад и туристички производ.
„И такав матурски рад смо заиста и добили јер смо све њихове наставне и ваннаставне активности повезали и ставили у корице. Заједно смо провели 648 часова и вјерујем да је тај временски период довољан да се уради једна добра туристичка прича“, рекла је она.
„Олимпијада је вријеме између двију Олимпијских игара и траје 4 године. Живот са IV 1 био је права Олимпијада, а у школи и ван ње као на Олимпијским играма. Стигли смо на циљ. О рејтингу ће живот. Као разредни старјешина поносна сам на мојих 19+1“, рекла је њихова разредница Дијана Марковић.
Присутнима се обратио и Борис Брајовић, директор Средње школе „28. јуни“ рекавши да је оваква одбрана матурског рада први пут организована у Босни и Херцеговини, а вјероватно и шире. „Трудићемо се да наша школе постане школа будућности и мјесто на којем ће се учити иновативно и користећи расположиве савремене технологије“, додао је он.
Ученици су у матурском раду представили своју визију туристичке понуде Источног Сарајева коју су на самом почетку школовања започели са сувениром, а то је, уједно, био њихов први практични стручни задатак. Задаци су се низали, брендирање и избор паковања оригиналног десерта, прича о Великом рату, Гаврилу Принципу, Милошу Обреновићу. Представили су и бројне успјехе и награде које су, као одјељење, добијали захваљујући оригиналним и маштовитим идејама. Имали су и своју четворогодишњу хуманитарну мисију која се одвијала кроз Пројекат седмицу и која је имала за циљ да помогне „Заводу за заштиту женске дјеце и омладине у Вишеграду“ којима су, како рекоше, прве године у посјету дошли као странци, друге као знанци, а треће као пријатељи. У четвртој, као матуранти, нису имали обавезу учешћа у Пројекат седмици, али су, свеједно, посјетили своје пријатеље из Вишеграда.
На овој иновативној одбрани матурског рада, извучени су и резултати наградне игре коју су, под вођством професорице Миланке Михајловић, организовали наши ученици приликом представљања Школе на „Сајму образовања“.
Нашим туристичким техничарима желимо много среће, туристичких прича и пословних успјеха у животу.

Колективну одбрану матурског рада можете погледати овдје.

Данијела Мандић

[Best_Wordpress_Gallery id=”51″ gal_title=”Миланка презентација”]

1 thought on “Колективни матурски рад или још једна оргинална туристичка прича у нашој школи”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *