Козметички техничари посјетили Сајам козметике и Средњу фармацеутско-физиотарапеутску школу у Београду

Ученице првог и другог разреда, занимање козметички техничар, са одјељенским старјешинама Ведраном Мијовић Пантелић и Амелом Кобиљ, 13. октобра су, у оквиру стручне екскурзије, посјетиле Средњу фармацеутско-физиотарапеутску школу из Београда и Тридесети међународни конгрес и сајам козметике, његе косе, естетике и здравља „Додир Париза“.
Ученице и професорице, у име Средње фармацеутско-физиотарапеутске школе, дочекала је професорица Милица Катенчевић Игњатовић. Након обиласка Школе и размјене искустава, ученице Средње школе „28. јуни“ представиле су филм који говори о занимању козметички техничар, те реализацији практичне наставе у нашој школи.
Стручно-формални дио завшен је предавањем професорице Милице Катанчевић Игњатовић и представљањем опреме за козметичке салоне и примијењену козметологију, чију су примјену на моделу и наше ученице имале прилике да испробају.
Посјету Београду ученице и професорице су искористиле и да обиђу мјеста од културног, историјског и дховног значаја, те су посјетиле Храм Светог Саве на Врачару, центар града и Калемегдан.
Професорице су нагласиле да је васпитно-образовни циљ излета остварен, а да су ученице, показале изражен осјећај за понашање у групи, добро васпитање као и спремност на поштивање одредница које су заједнички договорене.
Путовање је протекло у дружењу и лијепој атмосфери, а посјета је искоришћена и за разговор о сарадњи двију школа, као и могућој размјени ученика на годишњем нивоу у трајању од три до пет радних дана.

Данијела Мандић

[Best_Wordpress_Gallery id=”107″ gal_title=”сајам козметике 2017″]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *