Обиљежен Међународни дан средњошколаца

У организацији Савјета ученика и уз подршку координатора, професора Жељка Поповца, ученици наше школе су низом активности обиљежили 17. новембар – Међународни дан средњошколаца. Том приликом организован је квиз општег знања у којем су, за сваки тачан одговор, учесници као награду добијали слаткиш. За ову прилику израђени су и упечатљиви транспаренти на којима су биле исписане мотивационе поруке средњошколаца, а у школски ходник је постављен пано на којем су ученици својим жељама допуњавали започету мисао „Ја, средњошколац, желим да…“
“Овим активностима жељели смо нагласити да смо ми, млади,будући лидери и, уједно, они који могу и желе мијењати свијет. Активношћу „Општи квиз знања“ хтјели смо указати на важност образовања и улогу коју оно игра у животу сваког, а нарочито младог човјека, док је пано „Ја, средњошколац, желим да…“ имао за циљ да покаже да и ми, средњошколци, имамо право на своје приједлоге и жеље као и на прилику да их остварујемо”, рекла је Жељана Савић, предсједник Савјета ученика Средње школе „28. јуни“.
Ученици су, такође, направили фотографију на којој стоје поредани у облику датума када се обиљежава Међународни дан средњошколаца. Акција је настављена шетњом кроз Спасовданску улицу, а у Принциповом парку направљена је заједничка фотографија свих учесника у обиљежавању овог датума.

Данијела Мандић

[Best_Wordpress_Gallery id=”111″ gal_title=”дан средњошколаца”]

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *