Брига о деци заједничка одговорност и обавеза

У нашој школи је одржан састанак тима у оквиру пројекта под називом “Брига о деци заједничка одговорност и обавеза“ који је састављен од представника Школе и локалних партнерских институција: Центра за социјални рад, Центра за ментално здравље, представника Муп -а и Општине.
На састанку се разговарало о партнерском учешћу у превентивним активностима Школе како би се остварио максимум на пољу заштите деце у ризику од негативних појава, пре свега наркоманије.
На састанку је, између осталог, речено да ће у априлу и мају бити организована стручна предавања за децу и родитеље на тему штетног дејства наркотика на физичко и психичко здравље као и законским санкцијама од стране полиције. Очекује се да ће у планиране активности бити укључено и удружење “Опоравак” које се бави превенцијом и пружањем помоћи онима који су пошли путем коришћења опијата.
Присутни су на састанку закључили да опасности од коришћења наркотика постоје и изнијели бојазан да се да је све више младих којима је тешко одупрети им се.

Љиљана Пурковић

[Best_Wordpress_Gallery id=”155″ gal_title=”брига о деци”]

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *