Ученици у професори ЈУ Средња школа „28. јуни“ даривали крв

Ученици и професори ЈУ Средња школа  “28. јуни” из Источног Новог Сарајева данас су се у великом броју одазвали традиционалној акцији добровољног давања крви.

Шеф Службе за трансфузију Болнице Источно Сарајево Јелена Стојановић Лукић изразила је задовољство због мотивисаности ученика да дају крв, наводећи да се пријавило 70 пунољетних матураната, знатно више него прошле године. “Недавно смо одржали предавање и упознали дјецу о томе како да се припреме за давање крви, да би све прошло у најбољем реду и да нам се поново врате као добровољни даваоци”, рекла је Лукићева новинарима. Она је подсјетила да крв могу дати сва здрава лица која имају између 18 и 65 година, те да мушкарци то могу учинити свака три, а жене свака четири мјесеца. Секретар Црвеног крста Источно Ново Сарајево Милан Ристовић истакао је да матуранти који се пријаве да добровољно дају крв улазе у “лигу хуманиста”, који тако схватају шта је живот и колико много та једна доза може значити некоме коме је пријеко потребна. Ристовић, који је и сам добровољни давалац, апеловао је да сви здрави људи дају крв јер тим минималним напором могу спасити нечији живот.

Акцију добровољног давања крви и ове године организовала је Општинска организација Црвеног крста у сарадњи са Службом за трансфузијску медицину Болнице Источно Сарајево.

извор:http://trebevic.net/istocno-sarajevo/ucenici-i-profesori-srednjoskolskog-centra-28-juni-darivali-krv/

[Best_Wordpress_Gallery id=”165″ gal_title=”даривање крви 2018″]

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *