Дани безбједности саобраћаја

Манифестације „Дани безбједности саобраћаја у Источном Сарајеву“ имала је за циљ информисање ученика основних и средњих школа у вези са безбједним учешћем у саобраћају и превентивним дјеловањем како би се избјегле евентуалне нежељене ситуације.
У оквиру „Дана безбједности саобраћаја“ ученици Средње школе „28. јуни“, у пратњи професорице Маје Ждрале, били су у прилици да користе показне справе које је омогућио АМС Републике Српске. Они који су положили возачки испит, могли су да, као тест, пробају „пијане наочале“ и удар при малој брзини кретања возила. На оба теста наши ученици су били у могућности да на својој кожи осјете посљедице грешака возача. Удар, иако при малој брзини кретања, слажу се ученици, учинио им се доста јачим. С друге стране, у случају „пијаних наочала“, ученици нису могли оцијенити удаљеност од препреке, а, како кажу, чула и функције којима највише вјерују, су им била видно ослабљена.
„Дани безбједности саобраћаја у Источном Сарајеву“ организовала је Полицијска станица за безбједност саобраћаја Источно Сарајево у сарадњи са Основном школом “Свети Сава”, Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савезом Српске и средњим школама “28. јуни” и Гимназија и средња стручна школа Источна Илиџа.

[Best_Wordpress_Gallery id=”188″ gal_title=”дани безбједности 2018”]

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *