Стрип у Источном Сарајеву

Средња школа „28. јуни“, заједно са Градом Источним Сарајевом, Заводом за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево и Штампаријом „Принтера“ помогла је организацију изложбе „Стрип у Источном Сарајеву“ и стрип радионице Удружења стрип аутора и обожаваоца стрипа Републике Српске „Девета димензија“.
Трећа изложба стрипа Српске отворена је у петак 22. марта, а љубитељи стрипа и имали су прилику да погледају радове најактивнијих аутора стрипа окупљених око Удружења стрип аутора Републике Српске и часописа „Parabellum“. Изложбу је отворио амбасадор Италије у Босни и Херцеговини Никола Минаси. Састављена од 21. паноа, ова стрип изложба премијерно је постављена у октобру у Бањалуци у оквиру Међународног салона стрипа „Девета димензија“, а након тога је представљена љубитељима ове умјетности у Братунцу, Добоју, Дервенти и Прњавору.
Дан након изложбе организована је стрип радионица за најмлађе коју су водили Здравко Кнежевић, Зоран Пејић, Милан Младић, Срђан Салат и Предраг Иконић. Изложба и радионица биле су изузетно посјећене што говори да у Источном Сарајеву има доста заљубљеника у ову врсту умјетности.

[Best_Wordpress_Gallery id=”289″ gal_title=”Стрип у Источном Сарајеву”]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *