Представљање Економског факултета

Матурантима Средње школе „28. jуни“ данас су представљени услови и могућности студирања које нуди Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву, акредитована високообразовна установа са студијским програмима Економија и Туризам и угоститељство.
У Републици Српској овај факултет успјешно ради од школске 1993/94. године, а почеци ове установе, која је изњедрила 1990 економиста, 173 магистра и 23 доктора економских наука, везују се за 1952. годину када је основан Економски факултет Универзитета у Сарајеву.
Према ријечима декана Економског факултета, данашња посјета и разговор са матурантима Средње школе „28. јуни“ имају за циљ да се средњошколцима што боље и са што више аргумената представи студиј на поменутом факултету.
„Наша је обавеза да вам омогућимо квалитетне услове студирања, да вам у сваком тренутку будемо на располагању, да вам помогнемо да прописане наставне садржаје савладате на што бољи начин и да вас научимо како да их што боље разумијете и на тај начин се оспособите за њихову примјену од чега ће зависити и развој ваших пословних каријера“, рекао је декан Економског факултета и професор Радомир Божић обраћајући се матурантима.
Средњошколцима су се обратили и професори, али садашњи и бивши студенти Економског факултета. Међу њима су били и начелници општинa Источна Илиџа и Источно Сарајево, који су са будућим студентима подијелили своја студентска искуства.
Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић поздравио је студенте и апеловао на њих да одаберу Економски факултет или неки од факултета Уницверзитета у Источном Сарајеву, нагласивши да само знањем можемо осигурати да наша шира друштвена заједница иде напријед.
„Сигурно ћете на Економском факултету стећи и знање и звање. У овој установи добићете могућност да стекнете квалитетна и теоријска и практична знања“, додао је он.
Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево рекао је да је период средње школе и студија најљепши период у животу сваког човјека. Он је нагласио да је студирати важна ствар, али да је једнако важно студирати и радити.
„Рад је оно што чини човјека, а студирањем се човјек усавршава и усмјерава ка животу у којем ће радити сложеније, али одговорније послове“, рекао је Ћосић.

[Best_Wordpress_Gallery id=”295″ gal_title=”Представљање Економског факултета”]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *