Микрофин обогатио нашу школску библиотеку

„Књиге, браћо моја, а не звона и прапорце“, рекао је својевремено Доситеј Обрадовић указујући на значај који читање и образовање имају у животу сваког човјека. Књиге су можда скрајнуте у времену технолошког развоја, али још увијек постоје заљубљеници који уживају у шуму страница књиге, мирису библиотека и књигама које их воде у далеке земље и подстичу да развијају критичко мишљење.
Нашим средњошколцима који су показали интересовање за писану ријеч данас су руку сарадње и пријатељства пружили запослени у Микрокредитном друштву Микрофин , захваљујући којима су се на полицама школске библиотеке нашле књиге у вриједности од 1 500 КМ.
Међу новопридошлим насловима, поред обавезне школске лектире, нашли су се и:„Господар прстенова“, „Немањићи“, „1984“, „Зелена чоја Монтенегра“, „Белешке једне Ане“, „Сто година самоће“, „Зна ли ко енглески“ и други наслови које су ученици пожељели да прочитају.
„Ово није прва донација Микрофина у Источном Сарајеву, а дубоко сам увјерен да неће бити ни посљедња, јер помно ослушкујемо проблеме друштвене заједнице у којој послујемо и увијек настојимо помоћи. Средња школа “28. јуни” нам се обратила са молбом да им помогнемо у опремању школске библиотеке што смо ми без размишљања прихватили. Надам се да ће им ова донација помоћи да освјеже фонд и на овај начин додатно побуде заинтересованост својих ученика за читање”, истакао је Аднан Хајдаревић, шеф филијале Микрофина у Сарајеву.
Борис Брајовић, директор Средње школе „28. јуни“ захвалио се на изузетно вриједној помоћи Мокрофина рекавши да је ова донација постицај за ученике који су изразили жељу да читају актуелне наслове, али и да имају на располагању књиге које су у програму школске лектире. „Нашим ученицима настојимо усадити љубав према књизи и писаној ријечи, али и утицати на развијање њихових читалачких навика, па је ова подршка за нас стигла у правом тренутку. Ученике смо вратили у школску библиотеку. Обезбиједили смо им нови, пријатнији простор у којем радо проводе вријеме, а сада, захваљујући Микрофину, можемо испунити и њихове читалачке жеље.“
Своје одушевљење нису крили ученици Средње школе „28. јуни“ који су имали прилику да први прелистају пристигле публикације.
„Сматрам да је оваква донација значајна за нашу школу јер су књиге важан сегмент у животу сваког човјека. Посебно ми је драго да се нама, љубитељима читања, указала прилика да у просторијама школске библиотеке, поред обавезне школске лектире, позајмимо и друге наслове који нас занимају“, казала је Ана Црњак ученица II-1 одјељења.
Њене утиске дијеле и ученици Александра Ђорем и Манојло Пајић.
„Књиге играју важну улогу у развоју и формирању младог човјека, посебно нас средњошколаца. Одушевљена сам избором наслова које смо добили на поклон од Микрофина и као ученик ове школе веома сам захвална на овом поклону“, рекла је Александра.
„Књиге су богатство, а знање је оружје које се добија читањем. Веома сам захвалан на донацији која је додатно обогатила нашу библиотеку“, рекао је ученик Манојло Пајић.
Библиотекарка Данијела Мандић захвалила се запосленима у Микрофину на разумијевању и слуху који су показали за средњошколце и омогућили им да с радошћу и посјећују школску библиотеку.

[Best_Wordpress_Gallery id=”297″ gal_title=”Микрофин обогатио нашу школску библиотеку”]

1 thought on “Микрофин обогатио нашу школску библиотеку”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *