Прва међу једнакима у Мрежи савјета ученика Републике Српске – Ана Мирјана Влачић

На Другом мировном кампу Мреже савјета/вијећа ученика Босне и Херцеговине, одржаном протеклог викенда у хотелу Холивуд окупили су се млади људи из читаве Босне и Херцеговине, представници својих регија и кантона, те тренери и модератор овог кампа.
Средњошколци Босне и Херцеговине још једном су имали прилику да се окупе, разговарају, учествују на радионицама, те размјењују идеје о томе на који начин побољшати положај средњошколаца. Том приликом изабрано је и ново руководство које ће водити мрежу СВУБиХ у новој години. За предсједницу Мреже савјета ученика Републике Српске изабрана је Ана Мирјана Влачић, ученица Средње школе “28. јуни” из Источног Сарајева, дугогодишња активисткиња и волонтерка. Са њом раме уз раме је изабрана и нова предсједница Федерације Босне и Херцеговине Милица Папак.
-Захвална сам својој школи која ми је омогућила да представљам средњошколце и будем овдје гдје сам данас. Много ми значи што сам добила повјерење и осталих представника регија да будем предсједница МРЕСУРС-а. Ипак, ово је и велика одговорност која ће захтијевати посебан рад у наредном периоду, рекла је Ана Мирјана, новоизабрана предсједница.
Бирање руководства у Мрежи остварује се консензусом, односно сви предсједници морају подржати приједлог, иначе исти неће бити усвојен. То је, како кажу, најсигурнији метод да се одабере приједлог којим ће сви бити задовољни.
– Пред нама је много активности. Срећна сам што радим са амбициозним младим људима који корачају напријед. Они ме и мотивишу да радим више и боље. Тренутно је у току акција “Један слаткиш једно дијете”, па користим ову прилику да вас позовем да и ви у свом граду пронађете пултове на којима можете поклонити слаткиш и тако усрећити некога за долазеће празнике, додала је Ана Мирјана.
Мрежа савјета/вијећа ученика је невладина организација која окупља предсједнике савјета ученика у свим средњим школама Босне и Херцеговине. Задатак Мреже је да јача капацитете средњошколаца, побољша њихов статус у друштву, чини да буду доносиоци одлука и носиоци позитивних промјена.

[Best_Wordpress_Gallery id=”365″ gal_title=”ПРВА МЕЂУ ЈЕДНАКИМА У МРЕЖИ САВЈЕТА УЧЕНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – АНА МИРЈАНА ВЛАЧИЋ”]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *