Свечана Светосавска сједница Наставничког вијећа

Свети Сава у ЈУ Средњој школи „28. јуни“ обиљежен је свечаном сједницом Наставничког вијећа у оквиру које су се ученици бавили ликом и дјелом Светог Саве, крсном славом али и српским новомученицима, док су професори традиционално представљали стручну тему израђену са ову прилику.
У оквиру програма, који су ученици припремили у сарадњи са професорицом историје Слободанком Симанић, истакнуто је да су „Растка васпитавали учитељи из Солуна, Цариграда, Венеције, али је он одабрао љепоту духовног знања већ у младости, а на добробит свог народа.“
Ученици су о Светом Сави говорили као о визонару који је духовним радом створио државу, цркву и школу за будућност српског рода.
Поводом 800 година аутокефалности Српске православне цркве ученици су се осврнули и на све оне који су пострадали у настојању да сачувају дјело Светог Саве истичући да је у том дугом периоду историје канонизовано више стотина свештеномученика, међу којима је и митрополит дабробосански Петар Зимоњић.
Након програма који су припремили ученици, на Наставничком вијећу је представљена стручна тема под називом: „Стрес на послу-Ментално здравље наставника “ којом су се бавили директор Борис Брајовић и школски педагог Љиљана Пурковић. Ова актуелна тема била је прилика да се чланови Вијећа упознају са могућим изворима стреса али и са приједлозима за превазилажење стресних ситуација у радном окружењу.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”373″ gal_title=”СВЕЧАНА СВЕТОСАВСКА СЈЕДНИЦА НАСТАВНИЧКОГ ВИЈЕЋА”]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *