Сарадњом Савјета ученика и Општине Источно Ново Сарајево до нових наслова за школску библиотеку

Уз несебичну помоћ Oпштине Источно Ново Сарајево, Савјет ученика ЈУ Средње школе успјешно је реализовао пројекат набавке лектире и одабраних награђиваних наслова лијепе књижевности за школску библиотеку. Пројекат је осмишљен поводом обиљежавања 14. фебруара, Међународног дана даривања књига, а представници Општине имали су слуха да препознају колико је важно да средњошколци на полицама школске библиотеке имају на располагању нове наслове.
Савјет ученика Средње школе „28. јуни“ може се похвалити успјешном реализацијом бројних активности. Поред оних које већ традиционално имају у свом програму, активност поводом Међународног даривања књига први пут је осмишљена у овој школској години.

„Поводом Међународног дана даривања књига чланови Савјета, заједно са координатором професорицом Маријом Иконић дошли су на идеју да новим насловима обогате фонд библиотеке и самим тим да подстакну ученике наше школе да више читају. Овом приликом се захваљујемо начелнику што је имао разумијевања за наше потребе и помогао нам да успјешно реализујемо планирану активност, за коју се надамо да ће постати традиционална. Такође бих истакла да се Савјет у току претходне и ове школске године може похвалити бројним активностима, а једна од њих је та да смо у ову школску годину ушли са најуспјешнијом до сада уређеном акцијом „Један слаткиш, једно дијете“ у којој је прикупљено 370 пакетића који су подијељени нашим малишанима.“, рекла је Ана Мирјана Влачић, предсједница Савјета ученика Средње школе „28. јуни“.

„Јако је важно да су свим нашим ученицима на располагању нове књиге и да свако може да задужи свој примјерак школске лектире. Надам се да ћемо кроз сличне пројекте и убудуће изграђивати и богатити фонд и да ћемо у свакој школској години имати на располагању нове наслове.“, рекла је Аклександра Ђорем једна од представница Савјета.

Борис Брајовић, директор Средње школе „28. јуни“ захвалио је начелнику општине Источно Ново Сарајево, господину Љубиши Ћосићу за безрезервну и константну подршку коју пружа ученицима Средње школе „28.јуни“ у свим њиховим идејама, иницијативама и пројектима. Нагласио је да је ова подршка утолико значајна, јер су ученици генератори будућности Општине и Града, те је порука јединствена – исплати се улагати у знање, а наши ученици то враћају својим све већим успјесима у Републици Српској, али и ван граница.„Од изузетног значаја је што је ријеч о ученичкој иницијативи која је наишла на подршку и разумијевање представника локалне заједнице да заједничким снагама утичу на то да нови наслови буду на располагању свим нашим ученицима“, рекао је он.

Ову активност Савјета ученика Средње школе „28. јуни“ Oпштина Источно Ново Сарајево подржала је новчаним средствима у износу од око 800 КМ, а пројекат је имао за циљ да укаже на важност и улогу књиге и читалаштва у цјеложивотном образовању сваког средњошколца.

[Best_Wordpress_Gallery id=”377″ gal_title=”САРАДЊОМ САВЈЕТА УЧЕНИКА И ОПШТИНЕ ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО ДО НОВИХ НАСЛОВА ЗА ШКОЛСКУ БИБЛИОТЕКУ”]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *