Агенција за безбједност саобраћаја одржала онлајн предавање за наше ученике

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске данас је реализовала једночасовно интерактивно онлајн предавање за ученике завршних разреда наше школе који су, с обзиром на године, у току поступка оспособљавања за возаче моторних возила.
Прва од више планираних серија предавања је обухватала области услова за полагање возачког испита, вожњу под утицајем алкохола и психоактивних супстанци, прекорачење брзине и посљедице саобраћајних незгода.
Предавању је, због епидемиолошких мјера, могао присуствовати ограничен број ученика, али је Агенција направила снимак предавања који ће доставити Школи, како би био доступан и осталим ученицима. Морамо се похвалити да је ово први онлајн захтјевнији садржај, који је за будуће техничаре друмског саобраћаја реализован уз употребу модерне техничке опреме и стручне подршке наших професора. Овај задатак смо, вјерујемо, испунили на најбољи начин, па није изостала и похвала Агенције за безбједност саобраћаја. Имали су и примједбе. Кажу:
„Мало ћемо се нашалити. Нисмо требали на почетку предавања наглашавати да снимамо. Други пут ћемо нагласити – нема снимања, слободно питајте шта вас интересује. Или, ако буде „лоше“, изрезаћемо…”
Овим предавањем укључили смо се у клуб школа које могу вршити реализацију интерактивних онлајн предавања и пласирања таквог материјала на интернету. Такође, овом приликом се захваљујемо свима који су учествовали, а посебно професорима Николи Бјелици и Драгану Влачићу на техничкој подршци.
Небојша Пурић, проф.