ПРЕДСТАВЉАМО ЗАНИМАЊЕ: Туристички техничар

ПРЕДСТАВЉАМО ЗАНИМАЊЕ: ТУРИСТИЧКИ ТЕХНИЧАР

Драги основци, будући средњошколци, ви који стојите на првом озбиљнијем раскршћу ваших живота и размишљате куда даље, скрените на тренутак у нашу улицу, разгледајте и размислите о могућностима које вам пружа ЈУ Средња школа „28. јуни“ у оквиру струке Угоститељство и туризам.

Ријеч је о занимањима која нуде стручно, енергично, занимљиво, исплативо и маштовито путовање кроз средњошколско образовање.

С обзиром на то да је туризам у експанзији на нашим просторима, али и у свијету, те да кроз послове из области туризма можете обезбиједити сигурну егзистенцију за вас и ваше породице, зауставите се на тренутак на нашем перону и размислите о томе да се укрцате у један од наших вагона.

Позивамо вас у разгледање вагона који носи назив туристички техничар и његових купеа.

 

ТУРИСТИЧКИ ТЕХНИЧАР:

  • Ради у туристичкој агенцији;
  • На рецепцији хотела;
  • У туристичким камповима;
  • Као туристички водич, аниматор;
  • На организацији и реализацији туристичког путовања;
  • Информисању клијената;
  • Сарађује са путничким предузећима;
  • Продаје туристичке аранжмане, карте;
  • Израчунава цијене услуга;
  • Ради на организацији културних, спортских и рекреативних манифестација;
  • Води пословну коресподенцију и још много, много различитих, занимљивих послова.

НЕКОЛИКО ЗНАЧАЈНИХ СТВАРИ КОЈЕ НИЈЕ НАОДМЕТ ЗНАТИ

Стицањем дипломе туристичког техничара стварате предуслов за наставак студија на универзитетима, али и за брзо и добро плаћено запослење у струци, могућност непрестаног напретка у раду, занимљив и динамичан посао у туризму који неријетко подразумјева организовање рада на дестинацијама које су занимљиве туристима као што су скијалишта на планинама, одмаралишта на обали, посјета фестивалима, древним градовима, модерним и урбаним средиштима Европе и свијета и много, много тога.

АКТУЕЛНОСТИ ИЗ ШКОЛСКИХ КЛУПА

Ученици обављају практичну наставу у опремљеним школским кабинетима уз коришћење савремених информационих технологија, као и у привредним субјектима у пословном окружењу, јер менаџмент Школе, у сарадњи са локалном заједницом и кроз разне пројекте у одређеним периодима успијева обезбиједити стипендије за најбоље ученике.

Ученици се у континуитету укључују у рад на разним пројектима из стручних области, учествују на такмичењима, презентацијама.

ЗА ОНЕ КОЈИ ЖЕЛЕ ВИШЕ

У склопу струке у Школи дјелују и стручне секције гдје ученици могу стећи додатна знања из области туризма, али и испољити своју креативност и задовољити потребе из сфера властитих интересовања, па се стога надамо да ћемо се срести у некој од наших секција као што су Предузетништво и Туристички потрошач.

У нади да ћете препознати праве изазове образовања у струци Угоститељство и туризам, открити нека нова интересовања и могућности које вам пружа образовање у ЈУ Средњој школи „28. јуни“, и изабрати пут успјеха, желимо вам срдачну добродошлицу у нашу и, надамо се, вашу школу.

Актив професора угоститељства и туризма