Пројекат општег образовања “Табла”

На Наставничком вијећу наше школе професорица Милева Мировић Танић присутне је упознала са задацима и циљевима Пројекта општег образовања „Табла“.
Наиме, ЈУ Средња школа „28. јуни“ је једна од 50 средњих школа у Републици Српској која је опремљена STEM лабораторијом у оквиру Пројекта општег образовања „Табла“, који подржава Америчка агенција за међународни развој (USAID), а спроводи „Save the children“. Укупна вриједност опреме је 20.000 КМ.
• Пројекат има за циљ да усклади наставне планове и програме и да уведе важне концепте и компетенције које ће бити од значаја за будуће генерације, а које се тичу науке, технологије, инжењерства, умјетности и математике (STEAM – eng. Science, Technology, Engeneering, Art and Math) као и критичког размишљања, креативности, комуникације и колаборације (4К вјештине).
• ТАБЛА је пројекат којим се на широком плану, у периоду од пет година, жели допринијети осавремењивању система образовања у БиХ. Овим пројектом ће се унаприједити исходи учења код ученика, наставници опремити знањем и вјештинама за иновативнији и прогресивнији начин рада, те изградити капацитети како би се у васпитно-образовни процес увели савремени концепти као што је STEAM, економија заснована на знању, ученичке компетенције 4К, исходи учења и ППДМ компетенције (педагогија, психологија, дидактика и методика).