Бројање саобраћаја у вршном часу на раскрсници “Бијело Поље”

Велики проток возила на раскрсници “Бијело Поље” утиче на појачану густину (гужву) у саобраћају у вршним часовима, тзв. шпицама.
Због неадекватног начина регулисања саобраћаја на овој раскрсници, свједоци смо великих гужви и саобраћајних незгода, те је због тога потребно увести посебан начин регулисања.
Један од начина је постављање свјетлосне сигнализације или кружне раскрснице, гдје је основни критеријум провјера оптерећености раскрснице која се утврђује бројањем саобраћаја.
Из тог разлога, ученици ЈУ Средње школе “28. јуни”, који се образују за занимање техничар друмског саобраћаја, извршили су бројање саобраћаја у вршном часу, како путничких и теретних возила тако и пјешака.
Заједно са професором безбједности и регулисања саобраћаја, а на основу прикупљених података исказаће и своје мишљење о најбољем начину регулисања саобраћаја.
У цјелокупан процес били су укључени и припадници саобраћајне полиције, који су са својом професионалношћу регулисали саобраћај, те подигли безбједност на највиши ниво.
Милица Кулина, професор саобраћајне групе предмета