Дјечија недјеља и двије акције II3 одјељења

У оквиру Дјечије недјеље ученици II3, одјељењским старјешином Марком Коњокрадом, ове су године своје активности подијелили на два дијела: први дио под називом “Сриједом поведи пријатеља на филм” и други дио под називом “Подржимо акцију КАД СЕ НАШЕ РУКЕ СЛОЖЕ – СВЕ СЕ МОЖЕ”. Први дан су посветили себи, те су, у пратњи одјељењског старјешине и професора Божидара Врбарца, организовали шетњу Сарајевом. Душтво им је правио и Исак, ученик СШЦ “Пале” и бивши ученик овог одјељења, који је радо прихватио позив на филм својих старих другара из школске клупе. Обишли су Башчаршију, вријеме привели у дружењу, а након тога се упутили у биоскоп Cineplexx, гдје су одгледали филм Gran Turismo – према истинитој причи.
Након филма, ученици су се пуни утисака поново градским превозом вратили на почетну станицу. “Домаћи” су се полако разишли кућама, а “возари” су искористили вријеме до аутобуса и заједно са професором Марком обишли језеро у Источном Новом Сарајеву.
Други дан су ученици одлучили да учествују у акцији другара из одјељења I3 “Кад се наше руке сложе-све де може” те су сакупили одређену своту новца и предали на њихов штанд. Овим је одјељење, поред хуманости, показало зрелост и колегијалност, јер су подржали идеју млађих “колега”, те на тај начин поставили темеље за неку будућу сарадњу, а познавајући нашу школу, те дјецу из одјељења, сигурно нас очекује још много заједничких пројеката. Јер, кад се наше руке сложе – све се може!