Са Дивцем, угријмо срца дјеце у Источном Сарајеву

Ученици I1, I4 и I5 одјељења, са разредним старјешинама прифесорицама Јеленом Кењић, Саром Максимовић и Мајом Ждрале у Међународној недјељи дјетета бавили су се дјечијим правима и обавезама.
Током истраживања и припремања паноа о дјечијим правима, наши вриједни ученици дошли су на идеју да се посвете анализи обавеза које они као учесници у друштву имају. Све то изродило је дивну идеју и гест хуманости, те су одлучили да
се, у складу са властитим материјалним могућностима, прикључе акцији Небојше Мичића Дивца “Угријмо срца дјеце у Источном Сарајеву” .
“У овој недјељи, много тога смо научили, прије свега да поштујемо једни друге, да познајемо наша права, али исто тако и да будемо друштвено одговорне јединке, јер поред права ми имамо и своје обавезе које такође морамо да испуњавамо.
Наша морална обавеза је да будемо саосјећајни и да препознамо туђу муку и бол, да будемо хумани, јер је то оно што нас чини истински испуњеним”, рекла је професорица Јелена Кењић. Ученици су овом акцијом показали да заједно могу да ураде много и да, како Дивац каже, “није тешко бити фин”.
Обиљежавање Mеђународне недјеље дјетета представља начин да се укаже на потребу и обавезу поштовања дјетета и на заштиту дјечијих права гарантованих Конвенцијом о правима дјетета коју је 1989. године усвојила Скупштина Уједињених нација.
Небојша Мичић Дивац