Наши ученици, успјешни спортисти – Дарко Топаловић

Дарко Топаловић рођен је 1. 12. 2004. године у Источном Сарајеву. Ученик је четвртог разреда ЈУ Средње школе „28. јуни“ и образује се за занимање техничар друмског саобраћаја. Успјешан је спортиста, члан Џудо клуба „Рандори“ и дугогодишњи репрезентативац Босне и Херцеговине у овом спорту. Дарко је, захваљујући својим резултатима, на посљедњем проглашењу најбољих спортиста општине Источно Ново Сарајево проглашен за најбољег спортисту по гранама спорта – џудо за 2023. годину.
Џудо га је, како каже, заинтересовао 2016. године.
Дарко брани боје свога клуба и државе, како на домаћој тако и на међународној сцени.
Најзначајнији резултати које је постигао у претходне двије године су сљедећи:
-Првенство Републике Српске у конкуренцији јуниора – прво мјесто; -Првенство Босне и Херцеговине у конкуренцији јуниора – прво мјесто; -Првенство Босне и Херцеговине у конкуренцији сениора до 23 године – прво мјесто;
-Балканско првенство у конкуренцији јуниора – прво мјесто;
-Балканско првенство у категорији сениора до 23 године – треће мјесто.
У 2024. години Дарко је наставио да ниже спортске успјехе на Првенству Републике Српске у конкуренцији сениора на којем је освојио прво мјесто, као и на Првенству Босне и Херцеговине у истој конкуренцији гдје се такође успио попети на највише постоље. Наступио је још и на Европском купу у конкуренцији јунора, који је одржан претходног викенда у Подгорици, те освојио треће мјесто и тако још једном доказао свој спортски квалитет.