Утисци са екскурзије

Иза нас је још једна екскурзија и незаборавно искуство посјете знаменитостима Грчке и Турске.
Први пут смо боравили на два континента и упознали двије потпуно различите културе. Са овог путовања враћамо се богатији за знања о историји, култури, гастрономији и туристичким знаменитостима двије земље.
У Грчкој смо имали прилику да уживамо у познатом грчком љетовалишту Паралија, али и да се присјетимо свега онога по чему се издваја град Солун – Бијела кула, Црква Светог Димитрија, који је заштитник града и светитељ којег и многи Срби прослављају као своју породичну славу. Посебно поштовање наши ученици и професори одали су хумкама страдалника Солунског фронтa које свједоче о храбрости српских војника чије кости и данас почивају далеко од родног краја – на Српском војничком гробљу Зејтинлик.
Други дио екскурзије био је резервисан за посјету Истанбулу, граду изниклом из византијског Константинопоља, који је до 1923. године био главни град Турске. Ученици и професори су били у прилици да доживе пулс града у којем живи чак 20 милиона становника. Аја Софија, Васељенска патријаршија и крстарење Босфором, гдје смо прешли административну и географску границу Европе и Азије ову посјету учинили су незаборавном. И овај пут путовали смо са Глобус травелом, те им се захваљујемо на организацији овогодишње екскурзијe.