У том Сомбору…

Сомбор је град старих фијакера, зеленила, богате културе и импресивних грађевина. Ученици IV2 разреда, у пратњи професорица Бранкице Младић и Жељке Видић, посјетили су овај град који се налази на сјеверозападу Србије.
Ријеч је о студијској посјети Сомбору у оквиру пројекта Future4Roots који представља подршку промоцији регионалних активности цивилног друштва западног Балкана.
Овај пројекат је подстицај произвођачима да представе своје разноврсне и квалитетне прозводе, али и могућност да наша школа представи занимања која образује.
Ученици и професори били су у прилици да обиђу и упознају град, да се упознају са радом Пољопривредне школе која је представила своју економију коју су претворили у право мало
пољопривредно газдинство.
Ту су ученици и професори били у прилици да дегустирају домаће сокове и вино, те да пробају укусну храну коју производе на газдинству.
“Сомбор је град који чува своју културу и традицију. Ово је била прилика да посјетимо Музеј града, Сомборску жупанију гдје смо видјели чувену слику “Битка на Сенти” која је највећа слика уље на платну у Србији. Рад је сликара Ференца Ајзенхита”, рекла је професорица Жељка Видић.
Утисак на ученике и професоре оставила је и шетња тргом Светог Ђорђа гдје су се фотографисали поред споменика Вељку Петровићу, те, сједећи на клупи Лазе Костића, читали његову чувену пјесму Санта Марија дела Салуте. Стајали су испред камере Ернеста Бошњака и
на крају се упознали и са израдом стапарских ћилима који су препознатљиви по мотивима стапарске руже која је бренд Војводине.
Професорице Жељка и Бранка са ученицима захвалиле су се организатору – Пољопривредном кластеру “СРП” на овој студијској посјети.