Школски часопис “Изазов”

Промоцијом у оквиру свечаности поводом Дана школе и прве Крсне славе Школе, 16. јуна 2000. године у живот је кренуо „Изазов“ и то у тиражу од 500 примјерака.
Као што то обичај налаже уприличена је свечана промоција за новинаре, представнике локалне заједнице, представнике институција културе, професоре и ученике.
У нашој Монографији о новинарским почецима стоји записано: „ Требало је савладати основе новинарства, писања, затим уређивања, избора и припреме текстова за штампу. У помоћ су прискочили и заједнички радили, како на прекуцавању текстова, тако и на графичком уређењу и компјутерској обради, старији ученици, чланови информатичке секције (…)
Часови и часови су проведени у Школи, код куће, суботама, па и недјељом, посебно када су почеле припреме за излазак првог броја школског листа. Редакција је припремала први број. Проведена је прва анкета међу ученицима о приједлозима за назив листа. Ученици су се опредијелили за „Изазов“. Назив потпуно одговара изазовима пред којима се нашла редакција. Одговара и изазовима пред којима јесу ученици, средњошколци, адолесценти у времену изазова не само година, него и послијератног времена, али и нечега потпуно новог и другачијег у животима“.
Присјећајући се почетака и настајања листа „Изазов“, професорица Ведрана Мијовић је 2003. године рекла: „На страницама школског листа „Изазов“ могли сте прочитати одличне литерарне радове, видјети пројектне задатке електротехничара, туристичке карте које су припремили туристички техничари, сазнати информације о нашим спортистима, погледати интересантне ликовне радове, интересантне због тога што је сваки рад крио одређене поруке.. Морам да признам да сам и сама била изненађена, али и поносна на ученике Средње школе „28. јуни“.
Посматрајући све те материјале, које су вриједно прикупљали чланови новинарске секције, могла сам свима да кажем:“ Ево, ово су ученици стручне школе. Овако они раде““.
Часопис „Изазов“ и данас је креативни изазов на наше ученике.

Изазов број 30.

Изазов број 29.

Изазов број 28.

часопис у PDF- формату преузми

часопис у PDF- формату преузми

часопис у PDF- формату  преузми

Изазов број 22.

часопис у PDF- формату преузми

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]