ПРИЈЕМ КОД НАЧЕЛНИКА ЗА ПОБЈЕДНИЧКИ ТИМ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ „28. ЈУНИ“

У кабинету начелника општине Источно Ново Сарајево Љубише Ћосића данас је организован свечани пријем за ученике Средње школе „28. јуни“ Радмила Боровину и Рада Бјелицу који су освојили прво мјесто на државном и регионалном такмичењу средњошколаца у изради мобилних апликација.
Начелник Ћосић је у разговору са директором Средње школе „28. јуни“ Борисом Брајовићем, ученицима и њиховим ментором, професором Драганом Влачићем, истакао да ће ученици бити награђени за рад, труд и све што су учинили како за своју школу, тако и за локалну заједницу.
Он је напоменуо да је неопходно да се средњошколцима ових и сличних образовних профила пружи помоћ, те додао да се нада да ће се и у будућности стварати кадрови кроз чије ће професионалне успјехе и локалне зајднице бити препознатљиве.
Директор Средње школе „28. јуни“ Борис Брајовић није крио одушевљење успјехом који је настао у оквиру Иноваторске секције Средње школе „28. јуни“, чији је координатор професор Драган Влачић. Он је нагласио да је успјех који су ученици остварили добар мотив ученицима да раде на себи и властитом усавршавању, те додао да је ово најбољи примјер да се и са скромним средствима и ресурсима могу постићи запажени успјеси не само у локалној заједници већ и шире.
Драган Влачић, професор информатичке групе предмета и координатор Иноваторске секције, истакао је да се нада да ће апликација наћи своју примјену у пракси, јер је,имајући у виду њену прецизност, она постала конкурентна на тржиту.
Овом приликом начелник је ученицима уручио скромне новчане награде , уз поруку да ће Општинска управа пратити њихов даљи рад.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *