С књигом у руци упознајемо друге

Кроз активности у оквиру пројекта под називом „С књигом у руци упознајемо друге“ реализована је радионица која је имала за циљ његовање осјећаја мултикултуралности, узајамног уважавања и толеранције, али и развијање читалаштва код средњошколске популације. Ријеч је о сарадњи између ЈУ Средње школе „28. јуни“ и ПРО-Будућности која је успјешно настављена и ове школске године.
„Сматрам да је пројекат био користан јер су средњошколци добили прилику да кроз ову активност разговарају о темама које су врло актуелне и присутне у нашем друштву. Такође, лијепа је идеја што на овај начин књигу и дјела домаће и свјетске књижевности користимо као повод за међусобни дијалог и уважавање“, рекла је Анастасија Вулетић, ученица трећег разреда.
“Захвална сам што смо имали прилику учествовати на радионици овог типа. Разговарали смо о положају жена кроз историју, као и њиховом положају сада. Такође смо дискутовали о положају људи који живе на маргини друштва. Мислим да смо сви научили нешто ново и корисно и разбили предрасуде које смо имали до сада. Надам се да ћемо у будућности имати још оваквих пројеката на којима ћемо радо учествовати”, додала је Ивана Кокот, ученица трећег разреда.
„Општина Источно Ново Сарајево једна је од потписница Платформе за мир, те у том духу желимо да васпитавамо генерације које долазе, а све с циљем стварања бољег, здравијег и сигурнијег друштва“, рекла је школски психолог Рената Тешић, координатор пројекта.