Ана Пухало се пласирала на Женску олимпијаду из информатике

Данас је у Другој гимназији у Сарајеву одржано Државно такмичење из информатике, које је окупило многе талентоване ученике из цијеле државе. Нашу школу су представљали Ана Пухало и Лука Глигорић, ученици III-3 одjељења. Изузетно успjешна на данашњем такмичењу била је Ана Пухало, ученица наше школе која је постигла велики успјех и пласирала се на EGOI (European Girls’ Olympiad in Informatics).
EGOI је престижно такмичење које окупља најбоље дjевојке из Европе у области информатике. То је прилика за Ану да се такмичи сa најбољим младим програмеркама из различитих земаља. Ана је демонстрирала своје знање и вјештине у програмирању и рјешавању алгоритамских проблема.
Такмичари су се надметали у рјешавању различитих информатичких задатака, који су укључивали програмирање, алгоритамско размишљање и логику. Ови задаци су представљали прави изазов за све учеснике, али су истовремено пружили могућност за показивање њихових креативних рјешења и способности. Пласман Ане Пухало на EGOI представља велико признање за њу и нашу школу.
Ана Пухало је већ доказала свој изузетан таленат и способност на локалном нивоу, а сада ће имати прилику да се суочи са изазовима на европском нивоу. Њено учешће на EGOI ће представљати инспирацију за друге младе таленте у области информатике у Босни и Херцеговини.
Такође, данас се такмичио и Лука Глигорић, који је имао прилику да покаже своје знање и вјештине. Иако се није успио пласирати у даљи ток такмичења, његово учешће свакако представља велики успјех. Лука је показао посвећеност и труд у припреми за такмичење, што му свакако доноси искуство и могућност за даљи напредак у области информатике. Честитамо нашим ученицима и њиховим менторима, Стефану Вујићу и Божидару Врбарцу, а Ани и Луки желимо пуно успјеха у будућим такмичењима.