Козметички техничар

„Љубав према љепоти је укус, а стварање љепоте је умјетност.“
Ралф Валдо Емерсон

Људска кожа је навећи орган и њеним истраживањем баве се бројни стручњаци.  Већим дијелом изложена је спољним утицајима и захтијева свакодневну његу како би задржала здрав изглед, свјежину и блиставост.

Онолико колико дамо нашој кожи, толико ће нам и вратити. Њега и хигијена коже важан су сегмент здравственог васпитања сваке особе, а поред правилне исхране, редовног уношења течности у организам, кожи су неопходни и козметички третмани и редовна посјета козметичару.

Током четири године школовања за образовни профил козметички техничар, наши ученици се оспособљавају за обављање козметичких третмана за све типове и стања коже, масажу лица и тијела, маникир, педикир, депилацију, те израду козметичких препарата. Козметички техничари, поред пријема пацијената, врше и избор обима и врсте третмана. С обзиром на то да је занимање козметички техничар занимање из домена здравствене струке, основни постулат струке је очување и унапријеђење здравља човјека.
Козметички техничари у наставку школовања углавном се опредјељују за стручно усавршавање у козметологији, медицину или бирају неки од друштвених факултета, а имају широк спектар могућности за запошљавање код нас и у иностранству и то најчешће у салонима за естетску његу, велнес и спа центрима, на телевизији и модној индустрији.

Драги будући козметички техничари, добро дошли у нашу школу!