Међународни дан даривања књига

Међународни дан даривања књига, који се обиљежава сваког 14. фебруара, један је од начина да се промовише радост даривања књига али и радост читалаштва.
Тим поводом данас је у нашу библиотеку традиционално стигао драгоцјен поклон. Захваљујући жељи да улаже у знање, али и да сарађује са средњошколцима, Општина Источно Ново Сарајево, са начелником Јованом Катићем, обогатила је полице библиотеке ЈУ Средње школе „28. јуни“ књигама у вриједности од 850.00 КМ.
Начелник Катић рекао је да је Општина Источно Ново Сарајево препознала образовање као један од кључних приоритета развоја општине и да је управо улагање у образовање примарни стуб развоја ове локалне заједнице.
„Захвални смо на овом поклону подршке средњошколцима. Наша школа има већи број ученика него претходних година и управо због тога су нам поклоњени наслови изузетно важни. Овај вид сарадње и партнерства средњошколаца и локалне заједнице његује се већ пар година на обострано задовољство и надамо се да ће се ова позитивна пракса и овај вид улагања у знање наставити и у годинама које долазе“, рекао је директор ЈУ Средње школе „28. јуни“ Борис Брајовић.
Подсјећамо, на иницијативу Савјета ученика наше школе и уз разумијевање представника локалне заједнице, наше полице су богатије за нове наслове школске лектире као и одабране наслове којима ће средњошколци квалитетно испунити слободно вријеме.