Посјета сајму књиге јер, књиге су „живјеле, живе и живјеће“

Међународни београдски сајам књиге, дестинација је на свјетској мапи промоције писане ријечи која сваке године угости домаће и иностране писце и издаваче. Сајам је мјесто сусрета, промоције књиге, читалаштва и представљања књижевних, друштвених и културних тема.
Шездесет шести пут у српској пријестоници књига и култура су главне теме, а информација је тек начин да се пронађу неки од издавача, штандова и наслова.
Овогодишњи сајам под слоганом „Живјеле књиге“ посјетили су ученици и професори Средње школе “28. јуни”, а све с циљем упознавања са домаћом и свјетском књижевном продукцијом и бројним сајамским програмима. Посјету Сајму су искористили и да обогате фонд школске библиотеке и да се информишу о насловима које желе да виде на полицама, да упознају писце и сајамске садржаје који славе књигу и човјекову давнашњу потребу за читањем.
Београдски сајам књига, чији је овогодишњи почасни гост Француска отворио је писац и издавач Владислав Бајац нагласивши да је књига сума „самоће писања и самоће читања“ која ствара бескрајан низ свјетске културне баштине која је живјела, живи и живјеће док год има оних који су жељни да прочитају написано.
Традиционално, пут до октобарске пријестонице књиге, обојили смо посјетом Етно-елу „Станишићи“, шетњом Калемегданом и Кнез Михаиловом улицом вративши се богатији за ново искуство и неке нове наслове књига којима ћемо потврдити да су књиге живјеле, живе и живјеће како у свијету, тако и у нашој школској заједници.