Photo

Наши ученици, успјешни спортисти – Лана Ерић

Лана Ерић рођена је 24. 3. 2008. године. Ученица је ЈУ Средње школе „28. јуни“ и образује се за занимање угоститељски техничар. Џудо је постао саставни дио њеног живота када је имала 8 година. Поносна је што је дио репрезентације Босне и Херцеговине у овом спорту јер јој даје могућност да представља свој клуб и своју државу на међународној сцени. Чланица је Џудо клуба „Фамос“ . Захваљујући Ланиним прошлогодишњим резултатима, проглашена је за најбољу спортисткињу општине Источна Илиџа за 2023. годину. Како каже, кроз џудо је стекла нове пријатеље и нова искуства која свакодневно обликују њен животни пут. Сања о томе да једног дана оствари велике успјехе на међународној сцени, а до тада наводимо Ланине најзначајније резултате у претходним годинама:
Прво мјесто на Првенству Републике Српске у конкуренцији кадета, прво мјесто на Првенству Босне и Херцеговине у конкуренцији кадета, прво мјесто на Првенству Републике Српске у конкуренцији јуниора, прво мјесто на Првенству Босне и Херцеговине у конкуренцији јуниора, прво мјесто на Првенству Републике Српске у конкуренцији сениора до 23 године, прво мјесто на Првенству Босне и Херцеговине у конкуренцији сениора до 23 године, прво мјесто на Првенству Републике Српске у конкуренцији сениора, прво мјесто на Првенству Босне и Херцеговине у конкуренцији сениора, прво мјесто „Аполон опен“ Словенија, прво мјесто на Међународном турниру „Милош Остојић“ у конкуренцији кадета и јуниора, треће мјесто на Европском школском првенству у конкуренцији кадета.
У 2024. години Лана је наставила да ниже успјехе и тако одбранила титулу сениорске шампионке Републике Српске и Босне и Херцеговине.
Честитамо Лани на оствареним резултатима, и желимо много спортске среће у наставку каријере.