Резултати остварени у пројекат седмици

Поштовани професори и ученици,
Знамо да са нестрпљењем очекујете резултате постигнуте у Пројекат седмици. Комисија коју су чинили професори Ранка Јованчић Радовановић, Свјетлана Мичић и Дамир Шабић била је на слатким мукама и на крају је донијела сљедећу одлуку:
1. МЈЕСТО
НАЗИВ ПРОЈЕКТА: „УВЕЖИ МЕ, ПОВЕЖИ МЕ ИНТЕРНЕТОМ” (I3, техничар информационих технологија уз подршку два ученика III3 одјељења)
Основна идеја овог пројекта је боља интернет конекција која би омогућила квалитетније извођење наставе, што подразумијева широк спектар коришћења савремених технологија у извођењу наставног процеса.
Ученици су показали висок степен мотивисаности, знања из своје струке и тимски рад. Елаборирају и аргументовано износе ставове и идеје о вишеструком значају увођења савремених технологија у извођење наставе. Показали су висок степен демократичности и задовољили све критеријуме у стицању знања (васпитни, образовни и функционални). Пројекат је од посебног значаја јер омогућава доступност интернета за све под једнаким условима, модернизацију наставног процеса, брже информисање ученика и наставника. Ученици су показали велику зрелост и синхронизацију у наступу и представљању своје идеје.
2. МЈЕСТО
НАЗИВ ПРОЈЕКТА: „ЗБОГ ТЕБЕ, ЗБОГ НАС” (I6, машински техничар за компјутерско конструисање)
Ријеч је о пројекту који је имао подршку и партнерство са IDP- Institute for Population and Development и Центром за ментално здравље. Пројекат је окупио еминентне људе од струке који су, заједно са ученицима наше школе, организовали предавања и радионице. Циљ пројекта је јачање менталних капацитета младих, како би, прије свега, помогли себи, а потом и широј друштвеној заједници. Ученици су кроз мотивационе поруке и едукативни филм скренули пажњу младима да је сваки проблем рјешив, те да је ментално здравље приоритет. Одмјереност у представљању пројекта, став и посвећеност показују велику озбиљност са којом су ученици наступили. Осим тога, њихов едукативни филм ће допринијети промоцији Школе јер ће се њиме савјетодавно дјеловати на ученике и родитеље.
3. МЈЕСТО
НАЗИВ ПРОЈЕКТА: ,,ГАСТРО-ТУРИСТИЧКА ПОНУДА ВИСОКОГ” ( II2, кулинарски техничар)
Овај пројекат је још једном показао да се у будућности може рачунати на наше угоститеље и кулинаре. На задивљујуће добар начин су изнијели и представили свој пројекат. Транспарентно су показали остварену везу кулинарства, туризма, историје и умјетности. Неоптерећено су приступили представљању свог пројекта. Чини се чак и да нису били свјесни колико су били добри и колико су задовољили све елементе ученичког пројекта.
Честитамо ученицима и професорима уз напомену да ће одлуку о наградама за три најуспјешнија пројекта донијети Наставничко вијеће.