Наши ученици, успјешни спортисти-Александар Вуковић

Aлександар Вуковић рођен је 11. августа 2005. године. Ученик је трећег разреда ЈУ Средње школе ,,28. јуни” и образује се за занимање техничар рачунарства и програмирања. Успјешан је спортиста, члан Џудо клуба ,,Фамос” и репрезентативац Босне и Херцеговине. Захваљујући одличним спортским резултатима, Александар је проглашен за најбољег спортисту Источне Илиџе за 2022. годину.
Овим олимпијским борилачким спортом почео је да се бави 2010. године, са свега 5 година. Александар је бранио боје своје државе и клуба у Турској, Мађарској, Бугарској, Хрватској, Србији и Црној Гори.
Његови најзначајнији резултати у претходне двије године су: треће мјесто на Првенству Републике Српске у категорији кадета, друго мјесто на Првенству Републике Српске у категорији сениора до 23 године, прво мјесто на Првенству Републике Српске у категорији јуниора, друго мјесто на Првенству Босне и Херцеговине у категорији кадета и јуниора, треће мјесто на Првенству Босне и Херцеговине у категорији сениора до 23 године, треће мјесто на Првенству Балкана у категорији јуниора, и пласман међу осам најбољих на Европском купу у Ђеру.
У 2023. Александар је наставио да ниже спортске успјехе освојивши друго мјесто на Првенству Републике Српске у категорији сениора и прво мјесто на Првенству Босне и Херцеговине,такође, у категорији сениора.